Logo
Warning

სურვილების სიის შესავსებად გაიარეთ ავტორიზაცია

ავტორიზაცია
სიაში დაბრუნება
ალკოჰოლური სასმელების ინვენტარი - საუკეთესო მეგობრები ღვინის დასაყენებლად

ალკოჰოლური სასმელების ინვენტარი - საუკეთესო მეგობრები ღვინის დასაყენებლად

ალკოჰოლის სახლის პირობებში დამოუკიდებლად დამზადება შეიძლება რთული პროცესი გვეგონოს, მაგრამ ადამიანები ქრისტეს შობამდე 6000 წლით ადრე ხდიდნენ ღვინოს და დღეს ეს ყველაფერი ბევრად გამარტივებულია.

ალკოჰოლური სასმელების ინვენტარი

ყველა მეღვინე ეყრდნობა ორ მნიშვნელოვან პრინციპს: პირველ რიგში რა თქმა უნდა, საჭიროა მაღალი ხარისხის ინგრედიენტები და ასევე შესანიშნავი აღჭურვილობა. მსგავსად იმისა, თუ როგორ იყენებენ მხატვრები მათ საყვარელ ფუნჯებს, თქვენც ასევე უნდა გქონდეთ შესაბამისი ხელსაწყოები, რათა სრულფასოვნად წარმოაჩინოთ სასმლის მდიდარი არომატი. 

არ აქვს მნიშვნელობა ამ საქმეში დამწყები ხართ, თუ ოსტატი. ალკოჰოლური სასმელების ინვენტარის სრული კომპლექტი საშუალებას მოგცემთ მაქსიმალურად გამოიყენოთ თქვენი პროდუქტის პოტენციალი. იქნება ეს არყის სახდელი ქვაბი, თუ ღვინის ტუმბო, ყველაფერი დეტალურად უნდა აარჩიოთ და მოარგოთ თქვენს ინტერესებს.

 

ღვინის ინვენტარი - შემოდგომის აუცილებელი ატრიბუტი 

დღეს ბაზარზე უამრავი არჩევანია და გასაკვირი არაა, რატომ იბნევა ბევრი ახალი მეღვინე ინსტრუმენტის შეძენისას. ზოგჯერ ყველაზე იაფფასიან კომპლექტს არჩევენ, რომელიც მათთვის რეალურად საჭირო ხელსაწყოს საერთოდ არ შეიცავს. ნაჩქარევი ინვესტიციის განხორციელება არაა ყველაზე ოპტიმალური ვარიანტი, რადგან მას შეუძლია გავლენა მოახდინოს თქვენი პროდუქტის გემოსა და ხარისხზე.

როდესაც იწყებთ ვარიანტების ძიებას, უმჯობესია იცოდეთ როგორ ფუნქციონირებს თითოეული მათგანი. რაც უფრო კარგი წარმოდგენა გაქვთ იმის შესახებ, თუ როგორ ჯდებიან ისინი ღვინის დამზადების პროცესში, ეს მით უფრო გიადვილდებათ სწორი არჩევანის გაკეთებას.

 

 

  • ღვინის ბოთლები. ბევრი ზომისა და ფორმის პროდუქტი არსებობს და რეალურად ყველაფერი თქვენს გემოვნებაზეა დამოკიდებული. სასურველია რამდენიმე თუ იქნება გამჭვირვალე ბოთლი და ზომას რაც შეეხება, ჩვენ მაინც გირჩევთ, რომ 750 გრამიანები მოიმარაგოთ.

 

  • ღვინის საცობის გასაკეთებელი. სასმლის თვისებების შენარჩუნებისთვის მეღვინეები იყენებენ საცობებს. ეს პატარა დამცავები დიდ რულს ასრულებენ და ისინი ხელს უშლიან ჟანგბადსა და ბაქტერიებს თქვენი სასმლის დაზიანებაში. ასე რომ, ხარისხიანი პროდუქტი დიდ სამსახურს გაგიწევთ საცობისთვის ბოთლის ჩაჩები კარგი დანამატია და თქვენს ბოთლს სოლიდურობასა და ესთეტიკურ მომხიბვლელობას შესძენს.

ხელის ღვინის საცობის გასაკეთებელი ყუთში შეფუთული იაფად

 

  • შაქრიანობის, ალკოჰოლის, ტემპერატურისა და სიმკვრივის საზომი. სიზუსტე გადამწყვეტია ღვინის დაყენებაში, ამიტომ ყველა მეღვინე უნდა ფლობდეს შესაბამის საზომს. ეს ინსტრუმენტები აუცილებელია, რადგან ისინი საშუალებას გაძლევთ შეამოწმოთ ტემპერატურა, შაქრიანობა და ალკოჰოლის ზოგადი მდგომარეობა. ალკოჰოლის შემცველობის დადგენა დაგეხმარებათ, გამოცადოთ სხვადასხვა რეცეპტები, გააკეთოთ მარტივი კორექტირება და შექმნათ თქვენი პროდუქტის მრავალი ვარიაცია. 

 

  • ღვინის ტუმბო. ეს ელექტრო ტუმბო მნიშვნელოვანია ტექნიკაა ღვინის წარმოებაში. ნოვაში მისი შეძენა ძალიან ხელმისაწვდომ ფასად შეგიძლიათ. მოცემული ტუმბოები რევერსულია და სითხეს ორი მიმართულებით ამუშავებს. მიმართულების შეცვლა ღილაკის გადართვით შეგიძლიათ.

ღვინის სატუმბი ხელსაწყო დაბალ ფასად ნოვაშ

 

  • სიფონი. გამოგადგებათ როდესაც ღვინის გადატანა გიწევთ ერთი ჭურჭლიდან მეორეში. გადატანის დროს ის  იცავს არასაჭირო ზემოქმედებისგან და ამავე დროს გამოდევნის დარჩენილი მინარევებისაგან. ასე რომ, საბოლოოდ ღვინის ჭურჭელი იდეალურად სუფთა მდგომარეობაში რჩება.

 

  • ღვინის ფილტრი. ეს ხელსაწყო იდელაურია მცირე მარნებისთვის.

 

 

ამ საქმეში გამოყენებული ღვინის საწარმოო ინვენტარი დამოკიდებულია რიგ ფაქტორებზე, მაგრამ ყველა ზემოთჩამოთვლილი ნებისმიერი სიტუაციისთვის აუცილებელია. მას შემდეგ რაც დაასრულებთ საქმიანობას, უკვე გამზადებული ბოთლებისთვის შეგიძლიათ შეარჩიოთ ძალიან დახვეწილი ღვინის ბოთლის ჩასადები.

ჩასადები ალკოჰოლური, კერძოდ კი ღვინის ბოთლებისთვის

 

საწნახელი - ღვინის დაყენების ტრადიციული საშუალება

საწნახელი ღვინის დასაჭყლეტ-დასაწური ტრადიციული ჭურჭელია, რომელსაც დიდი ისტორია აქვს ჩვენს ქვეყანაში. არსებობს 3 ძირითადი ტიპი: ხის, ქვიტკირის და ქვის. 

დღეს უკვე თანამედროვე ელექტრო საწურებიც ძალიან პოპულარული ხდება და დიდ კონკურენციას უწევს სხვა საშუალებებს.

 

ყურძნის საწური

მეღვინეობა მრავალ პროცესს მოიცავს და ყველაფერი იწყება ყურძნის დაწურვისა და დაჭყლეტით. სწორედ ამ პირველ ეტაპზე ყურძენი გამოყოფს თავის ძვირფას წვენს, რომელიც შემდეგ ღვინოდ იქცევა. ამ ამოცანების იდეალურად შესასრულებლად თქვენ უნდა დარწმუნდეთ, რომ იყენებთ მხოლოდ ხარისხიან აღჭურვილობას. ღვინის საწური ძალიან მოსახერხებელია და საქმეს ძალიან ამარტივებს. 

ნოვაში თქვენ შეგხვდებათ ეს იაფი ელექტრო საწური, გარდა მისაღები ფასისა, ძალიან ეფექტური ხელსაწყოა.

ყურძნის ელექტრო საწური იაფად

დამზადებული ღვინისთვის დაგჭირდებათ ბოცები. მოგვეხსენება, რომ არის როგორც მინის, ასევე პლასტმასის. ჩვენ გირჩევთ რა სიტუაციაში რომელი უფრო გამოგადგებათ და გაგიმარტივებთ გადაწყვეტილების მიღების საკითხს.

 

პლასტმასის ბოცა

დღეს არამარტო პირადი მოხმარებისას, ასევე ბევრი დიდი მწარმოებლებისთვის დაბალ ფასიანი პლასტმასის ბოცა და ბოთლები ერთ-ერთი ყველაზე სასურველი პროდუქტია, რადგან პლასტმასი არ არის მიდრეკილი მსხვრევისკენ. თავიდან ეს შეიძლება უმნიშვნელო პრობლემად მოგეჩვენოთ, მაგრამ წარმოიდგინეთ ბოცებისა და ბოთლების დიდი რაოდენობა, რომლებსაც დიდი გზის გავლა და რამდენჯერმე ადგილის გამოცვლა უწევთ, სანამ საბოლოოდ მიაღწევენ დანიშნულების ადგილს. შუშის ნაწარმი ძალიან მსხვრევადია და არავის სურს დაღვრილი სასმელი. ასევე ერთი დიდი უპირატესობა ისაა, რომ პლასტმასის ბოცების ფასი ძალიან დაბალია. 

ნოვაში ეს პროდუქტი სხვა სავაჭრო ადგილებისგან განსხვავებით კიდევ უფრო იაფად შეგიძლიათ  შეიძინოთ. მაგალითად, 20 ლიტრიანი ბოცა ძალიან ხელმისაწვდომი და ამავდროულად პრაქტიკულია.

 

მინის ბოცა

ალბათ შეამჩნიეთ, რომ პლასტმასის სარგებლიანობაზე საუბრისას არ შევხებივართ ყველაზე მნიშვნელოვან პუნქტს - ღვინის ხარისხს.

 

მარტივად რომ ვთქვათ, ნოვას მინის ბოცები გაცილებით უკეთესია ღვინის ხარისხის შენარჩუნებისთვის, ვიდრე პლასტმასის ნაწარმი. პლასტმასი უარყოფითად მოქმედებს მხოლოდ იმიტომ, რომ იგი მზადდება სხვადასხვა ქიმიკატების გამოყენებით. მინა გაცილებით ნეიტრალური კონტეინერია, რაც იმას ნიშნავს, რომ სასმელი ბევრად უკეთესადაა დაცული იმ ნაერთებისგან, რამაც შეიძლება მისი ხარისხი გააფუჭოს.

 

ასევე მნიშვნელოვანია დაღვინების საკითხი. პლასტმასი უბრალოდ არ იძლევა დაძველების საშუალებას ისე, როგორც მინის პროდუქცია. ზოგადი რეკომენდაციაა, რომ პლასტმასის ბოცაში და ბოთლში ჩამოსხმული სასმელი არ შეინახოთ დიდი ხნით. ერთი წლის გასვლის შემდეგ უკვე ეჭვქვეშ დგება მისი ვარგისიანობა. მინა საშუალებას გაძლევთ დააძველოთ ღვინო ათწლეულების განმავლობაში ყოველგვარი უარყოფითი ეფექტის გარეშე. დამუშავებული პლასტმასი კი არანაირად არ უწყობს ხელს ღვინის დაძველებას. 

 

გარდა ამისა, პლასტიკური ნაწარმი არ არის ისეთი გამძლე, როგორც ერთი შეხედვით წარმოგიდგენიათ. იქ, სადაც მინა შეიძლება იყოს მიდრეკილი არასწორი ზემოქმედების შედეგად მსხვრევისკენ, პლასტმასი შეიძლება დეგრადირდეს, გაიყოს და უბრალოდ გაფუჭდეს. ამ ყველაფერმა შეიძლება გამოიწვიოს ბევრი გართულება, დაწყებული ნელი გაჟონვით, ბოცაში და ბოთში მეტი ჟანგბადის შეყვანამდე. როგორც ყველამ ვიცით, ზედმეტი ჟანგბადი თითქმის ნებისმიერ ღვინოს აზიანებს.

 

ნოვაში მინი ბოცების ფართო არჩევანია. აქ თქვენ ნახავთ სხვადასხვა ზომის პროდუქტს. ასევე შეგიძლიათ შეიძინოთ მინის ბოცა ონკანით, რაც მის გამოყენებას კიდევ უფრო მოსახერხებელს ხდის.

ზოგადად, ღვინის ბოცის ფასი დამოკიდებულია მის ზომასა და მასალაზე. მინის შედარებით უფრო ძვირია, ვიდრე პლასტმასის.

რომლის შეძენაა უფრო რეკომენდირებული, ეს რიგ ფაქტორებზეა დამოკიდებული. თუ გსურთ იაფი ბოცა, რაშიც დიდი ხანი არ შეინახავთ სასმელს და გსურთ ტრანსპორტირებისთვის, მაშინ პლასტმასი ოპტიმალური ვარიანტია. მინის კი როგორც უკვე მიმოვიხილეთ, ძალიან კარგია ხარისხის შესანარჩუნებლად და მასში თავისუფლად შეგიძლიათ შეინახოთ თქვენი დაწურული სასმელი.

 

არყის სახდელი

საქართველოში არყის წარმოებას დიდი ისტორია აქვს. ბარში გამოსახდელად უმეტესად მეღვინეობის ნარჩენებსა და ხილს იყენებდნენ, ხოლო მთაში კი მარცვლეულისგან ამზადებდნენ. 

ძირითადი ინვენტარი რასაც ტრადიციულად იყენებდნენ არის არყის სახდელი აპარატი, რომელიც როგორც წესი სპილენძისაა. ასევე მილი, ხუფი, ზარფუში და რკინის სამფეხა. 

არყის სახდელი ქვაბი დგას შესაბამისად მოწყობილ სივრცეში, ღია ცის ქვეშ ან მდინარის ნაპირას. ქვაბში ჩაყრილია მარილი და მას ასხამენ ცოტა წყალს, რათა ჭაჭა დუღილის დროს ქვაბის ფსკერს არ მიეწვას.

 არყის სახდელი მოწყობილობა შეღავათიან პრიობებში ნოვას მაღაზიებში

შემდეგი ნაბიჯია ზარფუშის დაფარება და შეერთების ადგილას მას გოზავენ ნაცრის ნაზავით ან წყლის ნაზავით. ზარფუშის მილთან შეერთებულია სპილენძისავე მილი, რომელიც გადის ხის, ქვის ან სპილენძის გეჯაში. გეჯაში ჩადის გამდინარე ცივი წყალი, რომელიც აგრილებს მილს, ქვაბი დგას სამფეხაზე ან დიდი ზომის ქვებზე და შენთებული აქვს ცეცხლი. გამოხდის დროს ქვაბიდან ორთქლი გადადის მილში, გეჯაში მოთავსებული ცივი წყლის საშუალებით ორთქლი კონდენსირდება და წვეთ-წვეთად წარმოქმნილი არაყი ჩადის ჭურჭელში. შესაბამის დროს არყის ჩანაცვლება ღვინის მაგიერ ამ უკანასკნელის ეკონომიურ ხარჯვას უწყობდა ხელს.

 

ეს არის ერთ-ერთი ტრადიციული მეთოდი და დღეს კი ბევრი სხვადასხვა მიდგომა არსებობს. ისევე როგორც განსხვავებული აპარატები, ზომითა და ფორმით. სურვილისამებრ თქვენ პატარა არყის სახდელი შეგიძლიათ შეიძინოთ.

თანამედროვე არყის სახდელი თბილისში თქვენ ნოვაში დაგხვდებათ. აქ შეგიძლიათ შეიძინოთ დესტილატორი, რომელიც იზრუნებს, რომ გამოხდილი არაყი დაცული იყოს მავნე ქიმიკატებისგან და ინარჩუნებდეს უმაღლეს ხარისხს.

ზოგადად, არყის სახდელი ფასები ძალიან განსხვავდება ერთმანეთისგან და რიგ ფაქტორებზეა დამოკიდებული. შეძენამდე ზუსტად ჩამოყალიბდით ბიუჯეტზე, გაითვალისწინეთ რამდენად ხშირად გამოიყენებთ ამ აპარატს და სხვა მნიშვნელოვანი. 

თბილისთან ერთად ქვეყნის ბევრ კუთხეში შეგიძლიათ კარგი აპარატის შეძენა. ნოვა ზღვისპირეთშიც გთავაზობთ ხარისხიან პროდუქტებს და მომსახურებას და კარგი არყის სახდელი ბათუმში ზუსტად ნოვაშია ხელმისაწვდომი.


***

როგორც უკვე მიმოვიხილეთ, სრულფასოვანი პროდუქტის მისაღებად აუცილებელია შესაბამისი სასმლის ინვენტარი. ამაში იგულისხმება, როგორც ხარისხიანი პროდუქტია და ხელსაწყოები, ასევე ზუსტად და სწორად შერჩეული ინვენტარი. დიდია შანსია რომ თქვენი ნაყიდი პროდუქტი ძალიანაც ხარისხიანი იყოს, მაგრამ, მაგალითად, ნაყიდი მინი არყის სახდელი საერთოდ არ ერგებოდეს თქვენს მოთხოვნილებებს და არაფერში გამოგადგეთ.

ასე რომ, პირველ რიგში აუცილებელია შეიძინოთ მთავარი ხელსაწყოები და შემდეგ საქმიანობის სპეციფიკიდან გამომდინარე პატარა დეტალებსაც მიხედეთ.





სხვა ბლოგები

ოთახის განათება: ჭაღები და სანათები

ოთახის განათება: ჭაღები და სანათები

განათება მნიშვნელოვანია ნებისმიერი სახლისთვის არა მხოლოდ ესთეტიკური ღირებულების, არამედ მისი ფუნქციური სარგებლიანობის გამო. კარგი შიდა განათება  დაგეხმარებათ გააუმჯობესოთ თქვენი სახლის ზოგადი იერსახე, გახადოთ ის უფრო მიმზიდველი და თან დაზოგოთ ელექტროენერგია.

16 აგვისტო 2022

ვენახის ინვენტარი: რა დაგვჭირდება შემოდგომისთვის მავნებლების წინააღმდეგ

ვენახის ინვენტარი: რა დაგვჭირდება შემოდგომისთვის მავნებლების წინააღმდეგ

ვენახის მოვლა უწყვეტი პროცესია და დიდ ყურადღებას მოითხოვს. სწორად შერჩეული ინვენტარი ხელს უწყობს ამოცანების დროულად შესრულებას და გადამწყვეტია ეფექტური მუშაობისთვის. გარდა ამისა, ყურადღება უნდა მიაქციოთ არა მხოლოდ ხარისხიან პროდუქტს, არამედ იმასაც, რომ ეს ხარისხიანი ნაწარმი ზუსტად ესადაგებოდეს თქვენს მოთხოვნებს. ყველა ვენახს განსაკუთრებული მიდგომა სჭირდება და შესაბამისად განსხვავებული ინვენტარი.

3 აგვისტო 2022

ფავორი - უმაღლესი ხარისხის საღებავები

ფავორი - უმაღლესი ხარისხის საღებავები

Fawori, რომელმაც თავისი საქმიანობა სამშენებლო მასალების სექტორში 2003 წელს დაიწყო, დღეს მაღალი ხარისხის პროდუქციის წარმოებას კომპანია Beteki-ში გაერთიანებულ სხვა ბრენდებთან ერთად აგრძელებს.

12 ივლისი 2022

ტოპ 5 პროდუქტი ზაფხულისთვის

ტოპ 5 პროდუქტი ზაფხულისთვის

ზაფხულის დადგომა ბევრ სხვა რამესთან ერთად იმასაც ნიშნავს, რომ გარეთ ყველაფერი ცოცხლდება და ჩვენც სახლებიდან ეზოებში გამოვდივართ. ამ ცხელ სეზონში რეკრეაცია და მოსვენება რომ სასიამოვნო პროცესად იქცეს და ჩვენი სივრცე უფრო ლამაზი და კომფორტული იყოს, ამისთვის სხვადასხვა პროდუქტები დაგვჭირდება. ჩვენ გირჩევთ, სახლის პირობებში, თუ როგორ გახდეს ზაფხული თქვენთვის და თქვენი ახლობლებისთვის კიდევ უფრო სასიამოვნო და კომფორტული სეზონი.  სახლიდან ეზოსა და ბაღში გამოსულს, ერთ დროს ლამაზი სივრცე ახალი ბალახითა და არასასურველი ბუჩქებით დაფარული დაგხვდებათ. სამწუხაროდ, სხვა სიკეთეებთან ერთად ესეც ზაფხულის ერთ-ერთი თანმდევია. ამ თავისტკივილს შესაბამისი ტექნიკა მარტივად მოგვიგვარებს.

7 ივლისი 2022